ANTRIUM BOTANY

We completed the construction of a contemporary addition at the rear of an existing dwelling whilst retaining the homes original character.

The existing dwelling was small and disjointed and lacked the flexibility of open plan living.

The renovation and addition was a collaborative process with the client and architect focusing on privacy and the use of natural materials.

The solution engages with the existing space in an elegant manor by providing a warm and inviting home with vast recreational and entertaining space for a young and growing family.

Large bespoke timber sliding doors have been installed in the NE corner of the home to create a design solution which incorporates both ventilated indoor and covered outdoor dining options. This flexible space opens onto a BBQ area with pergola and built in bench seating.

With privacy being a major challenge the use of a first floor ‘Sleeping box” was an innovative design solution by the project architect that carefully positioned windows, operable screens and composite aluminium ‘blinker box’s’ provide framed views and privacy.

CLIENT TESTIMONIAL (Michelle & Dylan Retif)

“We completed our family home renovation with Mitch, Ed and the team at Studio Constructions. Our project consisted of a second level addition and complete renovation of the existing part of the home in Trevelyan Street Botany.

Mitch, Ed and their tradespeople, delivered an outstanding service from day one. At all times we were continually updated on the progression of our renovation. They worked both collaboratively and professionally with our architect. Together with the architect and engineers, Mitch and Ed’s valuable ideas saved money without compromising on quality. The entire process ran smoothly and was completed on time. The quality of Studio Constructions continues to reflect in the final product.

The result of our beautiful family home is outstanding. Mitch, Ed and the entire Studio Constructions team are true professionals, dedicated to ensuring excellent communication, quality and service.

We have referred Studio Constructions to many of our friends, family and neighbours. We have had several people knock on our door asking for the contact details of ‘our builder’ as they have admired the finished product. It is with great pleasure that we recommend Studio Constructions”